Doctors Practice Lange Leem

De gelijkvloerse indeling van deze groepspraktijk werd volledig omgegooid. De publieke wachtruimte werd naar de straatzijde gebracht en doet ook dienst als inkomhal voor de bovenliggende appartementen. De organische bankstructuur verlengt de zitcapaciteit en creëert plantenvakken. De esthetische horizontale scheiding creëert een geborgen kuipgevoel voor de patiënten en staat symbool voor een gezond lichaam onder … Continued

Toby De Prins

Dit prachtige hoekpand in Neo-Classicistische stijl wordt gekenmerkt door 2 beschermde gevels. Het gebouw kende een latere uitbreiding naar achteren, waardoor een oude open rui werd dichtgebouwd. De Calvarie (kruisbeeld) aan de straatzijde is de restant van een brug die over de watergang liep. Om het gebouw in te richten als kwalitaiteve appartementen, wordt de … Continued

Atelier 107

Dit Neoclassicistisch herenhuis heeft in het verleden steeds een multifunctioneel programma gehad. In de achterbouw was de befaamde dans- en balletschool Lea Daan gevestigd. Ondertussen is er een yoga-school gevestigd. Het speerpunt bij deze renovatie is de voor- en achterbouw met elkaar te verweven tot een dynamische gebouwcluster. Het gebouw zal een combinatie worden van … Continued

TAKE OFF ANTWERP

Het concept bestaat erin om een plek te creëren voor zowel zij die nood hebben aan een blitzstart, als voor hen die nood hebben aan een time-out. Hier staan ontmoetingen én kruisbestuivingen centraal. De buitenruimte, de AIRFIELD, wordt gekenmerkt door haar uitnodigend en laagdrempelig karakter waar je kan neerstrijken. Een onthaal functie in de ontspannende SKY … Continued

Sint Stanislas college

De school vormt een spanningsveld tussen een plek van bescherming voor het kind en een plek voor zelfontplooiing en ontdekking. Onze ambitie is een school te ontwerpen die een boeiende en respectvolle relatie aangaat met de omgeving. Het concept van het gebouw met de centrale speelplaats is erop gericht om de mogelijke geluidshinder van spelende kinderen … Continued

De Serre

De Serre is een restaurant, eventlocatie en testlaboratorium voor horecatechnologie, gelegen naast den Botaniek in Antwerpen. De drager van het ontwerp was een actief plafond. Door het meubilair op te hangen, kan het eenvoudig opgetrokken worden en de ruimte in een oogopslag herschikken tot feestzaal. Het geheel past als een puzzel in een hexagonstructuur. Een … Continued

Royal Victory hockeyclub

De hockeysport zit in de lift. Royal Victory Hockeyclub breidt haar accommodatie uit met kunstgrasvelden en een clubhuis. In het masterplan voor de gehele site, organiseren we de velden rondom een nieuw clubhuis. Het ontwerp van de nieuwbouw wordt opgevat als een ‘oversized’ luifel die het hele jaar door beschutting biedt tegen zon en regen. … Continued

Horst Youthcentre

Het koetshuis van het neo-classistische kasteel Horst wordt gerenoveerd tot jeugdverblijfcentrum. De noodzakelijke circulatie en sanitaire voorzieningen zijn gebundeld in een nieuw balkvolume achter het monumentale koetshuis. De sobere uitbreiding in beton heeft een eigen, hedendaags karakter, maar staat in de schaduw van het monument. Het markeert de duidelijke ingang die het publieke gebouw mankeert.