Toby De Prins

Dit prachtige hoekpand in Neo-Classicistische stijl wordt gekenmerkt door 2 beschermde gevels. Het gebouw kende een latere uitbreiding naar achteren, waardoor een oude open rui werd dichtgebouwd. De Calvarie (kruisbeeld) aan de straatzijde is de restant van een brug die over de watergang liep. Om het gebouw in te richten als kwalitaiteve appartementen, wordt de … Continued

Atelier 107

Dit Neoclassicistisch herenhuis heeft in het verleden steeds een multifunctioneel programma gehad. In de achterbouw was de befaamde dans- en balletschool Lea Daan gevestigd. Ondertussen is er een yoga-school gevestigd. Het speerpunt bij deze renovatie is de voor- en achterbouw met elkaar te verweven tot een dynamische gebouwcluster. Het gebouw zal een combinatie worden van … Continued

House Plate

Deze vrijstaande woning in interbellumstijl krijgt een beglaasde uitbouw. Geïnspireerd op de horizontale detaillering in de voorbouw, is de nieuwe annex opgevat als plateaus die het gebouw omarmen. Ze dragen de leefruimte, keuken en badkamer, afgewerkt in glas en zwart gebeitst hout. Het ruime uitkragende overdekt terras geeft beschutting voor een heerlijk English breakfast in … Continued

House Tetris

De volumetrie van deze uitbouw is groots en elegant. De detaillering en uitlijning van de hout- en glasvlakken zijn uitgekiend en in balans. Het niveauverschil tussen binnen en buiten wordt op een optimale manier uitgespeeld in het volume. Hierdoor ontstaat een subtiele opsplitsing van de zit- en eetruimte.

House Splinter

De originele leefruimtes lagen er versplinterd bij. Als tegenreactie op de mikmak aan opgedeelde ruimtes en staalboek van materialen, creëerden we rust en openheid. Een nieuwe uitbouw vloeit naadloos over in de bestaande woning. Hout tegen het plafond en in het meubilair zorgen voor de warme accenten. Door het driedelige schuifraam kan de tuin het … Continued

House Kwartet

De uitbouw voor House Kwartet is zo simpel als het complex is. Twee schuiframen zijn boven elkaar geplaatst, that’s it. Het schuifraam op de eerste verdieping kan de bureau volledig openen. Ter hoogte van het vaste glaspaneel is er een vide die de verbinding vormt tussen keuken/eetruimte, bureau en slaapkamer. Alles baadt in het licht. … Continued

House Woodpecker

De woning wordt achteraan afgebroken om meer licht binnen te brengen. Het resterende volume wordt met eenvoudige smalle raamopeningen geperforeerd. De positionering van het buitenschrijnwerk verleent de achterbouw een kenmerkende ritmiek, mooi uitgelijnd met de houten gevelbekleding. Fotografie Liesbet Goetschalckx

House Skin

De dakconstructie wordt afgebroken en vervangen door een volwaardig volume dat de kinderkamers – uitgerust met bedsteeën – herbergt.  De dakafwerking wordt doorgetrokken over het ganse geveloppervlak waardoor een monoliet geheel ontstaat. Ter hoogte van de gevelopeningen wordt de aansluiting tussen de keramische leien en het aluminium buitenschrijnwerk gerealiseerd d.m.v. uitkragende champagnekleurige aluminium dagkanten.  De woning krijgt … Continued