House(s) Tile

Een rijwoning wordt omgetoverd tot een lichtrijke gezinswoning. De voorgevel wordt ge├»soleerd en afgewerkt met rode keramische tegels. Refererend naar de bestaande gevelstructuur is er gewerkt met verschillende voegkleuren en patronen. Intern worden de keuken en eetkamer gescheiden van de woonkamer. De woonkamer blijft op de eerste verdieping en krijgt aan de straatkant een groene buffer in de vorm van een uitkragende plantenbak. De keuken en eetkamer verhuizen naar het gelijkvloers en worden met een groot schuifraam verbonden met de tuin. De verdiepingsvloer boven de eetkamer verdwijnt en maakt plaats voor een royale vide. Deze ingreep zorgt voor lichtinval tot diep in de woning, waardoor ook een interne interactie tussen de woonkamer en eetkamer mogelijk blijft          

Locatie: Borgerhout
Timing: 2021
Status: Opgeleverd
Fotograaf: Kaatje Verschoren