Yellow submarine

Assusoft office, Antwerpen

In het ontwerp zijn flexibiliteit en uitbreidbaarheid belangrijke uitgangspunten. De gevel is een stapeling van open (glas) en gesloten (donkergrijze baksteen) vlakken. De strakke modulering van de gevel laat een uitbreiding op de verdieping naadloos toe en geeft het gebouw zowel in de huidige als in de toekomstige situatie een heldere expressie. Het ritme van de grote raampartijen geeft een mooie lichtinval, met een wisselend schaduwspel doorheen de werkdag. De flexibiliteit vertaalt zich ook in het plan. Een open werkvloer biedt ruimte aan verschillende kantooreilanden. Het directielokaal is subtiel gescheiden van de andere werknemers met een glazen wand. Via de hoofdingang op de kop van het gebouw komt men in een geel balkvolume. Deze vormt een schakeling van verschillende ondersteunende functies zoals onthaal, koffie- en kopieerhoek, lounge en vergaderruimte. Het contrast in sferen creƫert een fascinerende verblijfsruimte. Fotografie Olmo Peeters